Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Google: Ετοιμάζει... στόλο 180 δορυφόρων για Ιντερνετ παντού!

Google: Ετοιμάζει... στόλο 180 δορυφόρων για Ιντερνετ παντού!

Ενα... «στόλο δορυφόρων» που θα καταστήσει το Ιντερνετ προσβάσιμο ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη ετοιμάζει η Google.
Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει έναν «στόλο» δορυφόρων που θα ανέρχονται στους 180- με ενδεχόμενο να αυξηθούν- και θα κινούνται γύρω από την Γη σε χαμηλότερο ύψος σε σχέση με τους παραδοσιακούς δορυφόρους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, στόχος της Google είναι σύμφωνα είναι να φέρει το Ιντερνετ στις ζωές ανθρώπων που δεν είναι «δικτυωμένοι».
«Η σύνδεση στο ίντερνετ βελτιώνει σημαντικά στις ζωές των ανθρώπων. Ωστόσο τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο» τονίζει η εκπρόσωπος.
Αυτό δεν είναι το πρώτο «διαστημικό» πρότζεκτ της Google. Τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυσή της σε αερόστατα με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που ταξιδεύουν σε μεγάλο ύψος και παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία αγόρασε την Titan Aerospace που ειδικεύεται σε μη επανδρωμένα οχήματα που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου